2025 © Alle rettigheter forbeholdt August & Martin
Porsjoner
MUFFINS:
1. Sett stekeovnen på 225 grader med over- og undervarme.
2. Visp sammen melk, egg, smør, vaniljeekstrakt og frøene fra vaniljestanga i en bakebolle.
3. Bland i mel, bakepulver, salt og sukker, før du har i blåbærene.
4. Fordel røra i muffinsformer som du fyller 3/4 fulle og stek midt i ovnen i 10 min før du skrur ned varmen til 180 grader og steker viere i 10-15 min. Avkjøl på en rist.
FROSTING:
1. Pisk sammen smør, fløte, vaniljekstrakt, vaniljefrøene og melis til det blir lyst og luftig. 5-10 min.
2. Rør inn kremosten. Pass på å ikke blande for mye da frostingen kan skille seg.
3. Ha over i en sprøytepose og fordel utover muffinsene når de er avkjølt.
TIPS:
Denne oppskriften gir ganske mye frosting, så om du bare vil ha en liten, høflig klatt på toppen av muffinsene så kan du halvere ingrediensene til frostingen.
Om du ikke har muffinsformer så kan du enkelt lage det av bakepapir slik vi viser i videoen. Det er lurt å ha et muffinsbrett når du steker sånn at muffinsene holder formern sin.
Se video ↓