2025 © Alle rettigheter forbeholdt August & Martin
16 Porsjoner
1. Varm opp melka og ha i bakebollen sammen med mel, sukker, kardemomme, gjær og salt. Elt i 10 min.
2. Ha i smøret og elt videre i ca. 10 min. til deigen er elastisk. La heve til dobbel størrelse, ca en time.
3. I mellomtiden har du blåbær, melis og sitronsaft i en kjele eller panne og kok på lav varme til det tykner. Avkjøl til romtemperatur.
4. Dryss mel på benken og kjevle deigen til et stort rektangel som er ca 1 cm. tykt. Bre utover blåbærfyllet.
5. Rull til en pølse og del i 16 like deler. Legg de over på stekebrett med bakepapir og dekk til med ev kjøkkenhåndkle eller plast. La etterheve i 20 min.
6. Pisk sammen kremost og smør før du blander i melis og vaniljen.
7. Forvarm ovnen på 200 grader med varmluft og stek de midt i ovnen i ca. 15 min.
8. La de avkjøle seg litt før du drysser over kremostglasuren og nyter deilighetene.
Se video ↓