2025 © Alle rettigheter forbeholdt August & Martin
Porsjoner
1. Butter chicken
2. Finhakk løken og ha i en kjele sammen med smøret på medium-høy varme.
3. Tilsett revet ingefær, hvitløk og fres i 2 min.
4. Ha i tomatpuré, krydder og bland godt.
5. Tilsett fløten og kok opp mens du kutter kyllingfileten i små terninger.
6. Nå er det lurt å sette på vannet til risen.
7. Til slutt har du i kyllingbitene og koker dem i ca. 10 min. Ta ut et par biter og sjekk at de er gjennomkokt.
8. Server på en seng av basmatiris og topp med en skje yoghurt og fersk koriander. Server med kokt basmatiris og naan!
Naan:
1. Bland sammen ingrediensene og kna deigen til en glatt deig. La hvile i 15 min.
2. Ha mel på benken og del deigen i 4-6 emner (ettersom hvor tykke brød du ønsker).
3. Trill til baller og ha mel på toppen av de og på kjevla før du kjevler de flate.
4. Stek i en tørr, varm panne til de får de deilige, mørke flekkene, 1-2 min. Press de ned i panna hvis de blåser seg opp.
5.Pakk de inn i et kjøkkenhåndkle frem til servering.
6. Før servering kan du smelte smør sammen med litt hvitløk og pensle brødene.
Vel bekomme!
Tips!
Skrell ingefær enkelt ved å skrape med en teskje.
Kok risen med litt gurkemeie og garam masala. Da får du en gyllen og aromatisk ris.
Se video ↓