2025 © Alle rettigheter forbeholdt August & Martin
Porsjoner
1. Ha pistasjnøttene i en foodprosessor og la maskinen gå til du har laget et nøttesmør. Dette kan ta litt tid, og du blir nødt til å skrape kantene sikkert 3-5 ganger underveis.
2. Når nøttesmøret er tjukt og mykt har du i tahinien og kjører i 10 sek til
3. Ha så i smeltet hvit sjokolade og kjør til den er glatt og minner om nutella i konsistensen.
4. Hakk opp kataifi, og stek det i en stekepanne i smør på medium høy varme til det er gyllent og sprøtt.
5. Bland sammen pistasjkremen med den stekte kataifien.
6. Finn frem konfektformene, gjerne i nisseform, og hell i ca. 150 g smeltet sjokolade slik at insiden av formene blir dekket av sjokolade.
7. Hell av overflødig sjokolade. Det skal kun være et tynt lag. Sett nå formene i kjøleskapet i én time.
8. Fyll opp de kalde sjokoladeformene ca. 80% fulle med pistasjfyllet og dekk over med mer smeltet sjokolade.
9. Skrap av overflødig sjokolade med baksiden av en kniv og sett i kjøleskapet i 2 timer.
Se video ↓