2025 © Alle rettigheter forbeholdt August & Martin
6 Porsjoner
1. I en bakebolle blander du sammen kjøttdeigen, saltet og potetmelet til en kompakt og uniform deig. Dette tar ca. 5 min for hånd.
2. Ha så i medisterfarsen, krydderne og riv i hvitløksfeddene.
3. Elt deigen sammen til alt er godt blandet. Her lønner det seg å bruke en kjøkkenmaskin, eller en mixmaster hvis du kun har det.
4. Finn frem et glass med vann og en skje. dypp skjea og hånda, og form passe store kaker.
5. I en steke panne på medium-høy varme har du i litt smør og bruner kakene godt på hver side. De trenger ikke å bli gjennomstekte.
6. Avslutt medisterkakene i en ildfast form med lokk i stekeovnen på 180 grader med over-og undervarme i 15 min.
7. Server med kokte poteter, rødkål og tyttebær eller ha de på selve julemiddagen.
Tips: Har du kjøkkenmaskin, bruk den.
Se video ↓