2025 © Alle rettigheter forbeholdt August & Martin
Porsjoner
GUL KREM:
1. Ha eggeplommene, fløten, sukkeret og maizenaen i en kjele og småkok under omrøring til det tykner litt.
2. Ha i smøret og vaniljen, og rør det godt inn. Avkjøl. (se tips)
MANDELKJEKS:
1. Pisk eggehvitene stive før du har i sukkeret og pisker til tjukk marengs.
2. Finkvern mandlene og rør de inn i marengsen. Ha over i en sprøytepose (se tips) og sprøyt ut rundinger på et stekebrett med bakepapir. Stek på 180 grader i 12-15 min.
3. La kjeksene avkjøle seg litt på stekebrettet før du har di over på en rist.
4. Ha gul krem på halvparten av kjeksene og legg på de andre halvdelene. Dryss over smeltet sjokolade og oppevar i kjøleskapet eller frys de. De tiner fort og smaker helt som ferske.
Se video ↓