2025 © Alle rettigheter forbeholdt August & Martin
6 Porsjoner
Gyroskjøtt:
1. Skjær opp kjøttet til tynne skav og ha det i en bolle. Tilsett oljen, hvitløksfeddene delt i to, alle krydderne og honningen. Bland godt og sett til sides.
Yoghurtbrød:
1. Bland sammen melet, saltet, bakepulveret og oreganoen i en bakebolle før du blander inn yoghurten til en smulete deig.
2. Ha deigen på benken og kna den sammen til en myk og seig deg. Tilsett litt mel hvis den setter seg fast.
3. Del deigen i seks like store emner, kjevle dem ut til tynne pannekaker.
4. Stek brødene i en tørr stekepanne på medium-høy varme til de har fått farge på begge sider. Oppbevar under et fuktig kjøkkenhåndkle til de skal serveres.
Båtpoteter:
1. Forvarm ovnen til 220 grader med over- og undervarme.
2. Del potetene to og ha de på et stekebrett.
3. Gni potetene inn med olivenoljen, salt og pepper.
4. Stek i midten av ovnen i 45 minutter eller til de er gylne.
Gyroskjøtt:
1. Samtidig som potetene steker, steker du kjøttet. Ha alt kjøttet i en stekepanne på høy varme. Kjøttet kommer til å koke litt før vannet fordamper og kjøttet stekes.
Tzatziki:
1. Rasp agurken og klem ut vannet.
2. Ha agurken i en bolle og balnd inn yoghurten, salt og pepper og et revet hvitløksfedd.
Gresk salat:
1. Kutt opp grønnsakene og bland alt sammen i en salatbolle.
Med litt timing så er kjøttet og potetene klart samtidig, og brødene, tzatzikien og salaten Har du laget underveis. Kos deg i sola med denne!
Se video ↓