2025 © Alle rettigheter forbeholdt August & Martin
13 Porsjoner
1. I en bakebolle blander du det brune og hvite sukkeret sammen med smøret.
2. Tilsett eggene, vaniljen, natron, saltet og maisstivelsen, og bland godt sammen i ca. ett minutt.
3. Så rører du inn melet, men ikke bland mer enn nødvendig.
4. Vend til slutt inn sjokoladebitene, dekk til med plast og sett bollen i kjøleskapet i 30 min.
5. Forvarm ovnen til 190°C og kle et stort bakebrett med bakepapir.
6. Bruk en isskje og scoop ut en deigkule på ca. 100 gram.
7. Riv deigballen i to, snu deigen slik at den ujevne, revne dene peker oppover, og press dem sammen igjen for å skape en kule med grov overflate. *Se video.
8. Plasser deigkulene på bakebrettet med 8 cm mellomrom. Stek fem av gangen.
9. Stek cookiesene i 10 min eller til kjeksene er gylne i kantene og lett gyllen på toppen.
10. Avskjøl i 10 min på bakebrettet (NB: ikke rør!). Løft de så opp med en stekespade og avkjøl de helt på feks. en rist.
11. Repeter de to siste stegene til alt er stekt.
Server med et glass melk!
Se video ↓