Kanelboller med vaniljekrem

Kanelboller med vaniljekrem

Disse deilige og myke kanelbollene fylt med vaniljekrem kommer garantert til å gi deg den kosen du vil ha!


 2 timer

 16 Porsjoner

 

kaker & søtt


Ingredienser:

  • - 900 g hvetemel
  • - 150 g sukker
  • - 1/2 ss kardemomme
  • - 1 pk tørrgjær
  • - 1 klype salt
  • - 5 dl helmelk
  • - 150 g meierismør, kaldt
  • - 1 pk vaniljekrem
  • - Kanel og sukker
  • - Melis og vann
  • Fremgangsmåte:

    1. Bland sammen mel, sukker, kardemomme, gjær og salt.

    2. Varm opp melka så den kjennes varm med fingeren og ha oppi sammen med det tørre. Elt i 5-10 min.

    3. Kutt smøret i terninger og ha det oppi. Når det er blandet inn elter du på høy hastighet i et par minutter til deigen er elastisk. La heve til dobbel størrelse, ca en time.

    4. Dryss mel på benken og kjevle deigen til et stort rektangel som er ca 1 cm. tykt.

    5. Bre utover vaniljekremen og dryss over kanel og sukker. Rull sammen og del i 16 like deler. Dekk til og la etterheve i 20 min.

    6. Forvarm ovnen på 200 grader med varmluft og stek de midt i ovnen i ca. 15 min.

    7. La de avkjøle seg før du drysser over melisglasuren som du lager av melis og bittelitt vann.

    Kos deg!

    Se video ↓

    2025 © Alle rettigheter forbeholdt August & Martin