2025 © Alle rettigheter forbeholdt August & Martin
16 Porsjoner
1. Bland sammen mel, sukker, kardemomme, gjær og salt.
2. Varm opp melka så den kjennes varm med fingeren og ha oppi sammen med det tørre. Elt i 5-10 min.
3. Kutt smøret i terninger og ha det oppi. Når det er blandet inn elter du på høy hastighet i et par minutter til deigen er elastisk. La heve til dobbel størrelse, ca en time.
4. Dryss mel på benken og kjevle deigen til et stort rektangel som er ca 1 cm. tykt.
5. Bre utover vaniljekremen og dryss over kanel og sukker. Rull sammen og del i 16 like deler. Dekk til og la etterheve i 20 min.
6. Forvarm ovnen på 200 grader med varmluft og stek de midt i ovnen i ca. 15 min.
7. La de avkjøle seg før du drysser over melisglasuren som du lager av melis og bittelitt vann.
Kos deg!
Se video ↓