2025 © Alle rettigheter forbeholdt August & Martin
4 Porsjoner
1. Sett stekeovnen på 180 grader med under- og overvarme.
2. Legg potetene utover et stekebrett med bakepapir, ha på olivenolje og krydre med salt og pepper. Stek de i en time.
3. Samtidig steker du baconet i en stekepanne.
4. Finhakk løken, skjær opp aromasoppen og gulrøttene i skiver, og stek det i en kjele med smøret til soppen og løken er myk.
5. Når baconet er ferdig i stekepannen tar du det til side og steker reinskavet i baconfettet.
6. Tilsett revet brunost, fløte, viltkraft, rømme, tyttebærsyltetøy, stekt reinskav, gin, stekt bacon og reinskav i gryta og la det småkoke i 15 min eller til gulrøttene er myke.
7. Smak til viltgryta med salt og pepper, og frisk finhakket timian.
8. Ta potetene ut av ovnen. De skal ha et gyllent og sprøtt skall, og være myk tvers igjennom.
9.Åpne opp den rykende poteten og fyll med en kremete og herlig viltgryte!
Merk: Vi steker potetene uten folie fordi da får vi et sprøtt skall som smaker ekstra godt!
Se video ↓