2025 © Alle rettigheter forbeholdt August & Martin
12 Porsjoner
Sjokoladekake:
1. Sikt mel, kakao, vaniljesukker og bakepulver i en bolle, og bland sammen.
2. Pisk smøret og sukkeret til lyst og luftig, ca. 5 min., før du pisker i ett og ett egg.
3. Rør inn halvparten av den tørre melblandingen, så kaffen, så resten av melblandingen. Stopp å mikse når det tørre er blandet inn.
4. Fordel halvparten av kakerøra i en springform (20 cm.) med bakepapir. Stek midt i ovnen på 175 grader med over- og undervarme i ca. 30 min. La kakene avkjøle seg før du har på kremen.
.
Sjokoladekrem:
1. Hakk opp og smelt sjokoladen. (vannbad, kjele, mikro)
2. Pisk melis og smør lyst og luftig, før du pisker inn sjokoladen litt av gangen. Den bør være fingervarm. Her kan du også ha i kaffen om du vil.
.
Kvikklunsjkake:
1. Legg den ene kaka på et fat, ha på godt med krem (nesten halvparten) og bre utover før du har på den andre kaken. Bre resten av kremen i et tykt lag på toppen og et tynt lag rundt kanten av kaka.
2. Pynt med Kvikk Lunsj rundt hele kanten, noen biter på toppen og riv over hvit sjokolade.
.
Tips!
- Dette er den perfekte kaka å lage i påska og da kan du toppe den med revet appelsinskall i stedet for hvit sjokolade for en enda høyere påskefaktor.
- Husk å sette kaka ut i romtemperatur i god tid før servering da den blir ganske hard hvis du oppbevarer den i kjøleskapet.
Se video ↓