2025 © Alle rettigheter forbeholdt August & Martin
6 Porsjoner
1. I en stor kjele løser du opp saltet og natron i en halviter varmt vann før du fyller opp med resten av vannet, men dette skal være kaldt.
2. Skjær svor i ribben med en tapetkniv hvis det ikke allerede er gjort.
3. Legg ribben i saltlaken, sett på lokket og la den stå i kjøleskapet eller utendørs i TO døgn.
4. Når dette er gjort skyller du den godt og tørker godt av slik at den blir tørr.
5. Ha på godt med salt og pepper.
6. Legg en liten askjett opp ned i en ildfast form og legg ribba riktig vei oppå.
7. Stek ribba på 120 grader, midt i ovnen med over- og undervarme i ÅTTE timer.
8. Når ribba har stått så lenge kommer den til å være "pulled pork" aktig i konsistensen og svoren hard og tørr.
9. Sett på grillelemtet på 250 grader. På dette punktet kommer svoren til å poppe frem som bare det så følg godt med slik at den ikke brenner seg.
10. La ribba ligge i minst 15 min før du skjærer i den.
GOD JUL 🎄
Se video ↓