2025 © Alle rettigheter forbeholdt August & Martin
8 Porsjoner
1. Brun kjøttdeigen mens du kutter opp gulrot, stangselleri, løk og hvitløk.
2. Legg kjøttdeigen i en skål og stek grønnsakene på medium til medium-høy varme i smør eller olje til de er møre. 10-15 min.
3. Ha i kjøttdeigen, timian, pepper, salt, tomatpuré, hakkede tomater og fløte. La småkoke i ca. 15 min. eller til det tykner. Smak til med salt.
4. Sett en liten kjele på medium varme og smelt 2 ss meierismør før du har i melet. La det surre i 2-3 min. mens du visper rolig.
5. Spe i melken mens du visper og la småkoke i 5 min. før du har i muskat, pepper og parmesan. Smak til med salt.
6. Sett stekeovnen på 225 grader med over- og undervarme.
7. I en ildfast form har du først i et tynt lag kjøttsaus, så pastaplater, ostesaut og så kjøttsaus igjen. Gjenta til formen er full eller du går tom for ingredienser.
8. Topp med revet ost og stek midt i ovnen i 35-45 min. Stikk lasagnen med en kniv for å kjenne om pastaplatene er kokt.
9. Avkjøl på benken i 15-20 min. og server!
Tips!
Server med en frisk og enkel salat og hvitløksbrød.
Denne deilige oppskriften kommer fra kokeboka vår "LAG MAT SAMMEN", som du finner i nettbutikken oppe til høyre.
Se video ↓