2025 © Alle rettigheter forbeholdt August & Martin
4 Porsjoner
1. Mål opp og ha risen i en tykkbunnet vid kjele og fyll på rikelig med kaldt vann.
2. Bruk hånden og rør litt rundt i risen til vannet blir tåkete og uklart.
3. Hell ut så mye vann du klarer, fyll på vann igjen og gjenta prosessen 4-5 ganger eller til vannet er nokså klart.
4. Fyll på 300 g kaldt vann, en klype salt, sett på lokk og la risen trekke i kaldt vann i 30 min.
5. Kok så opp risen, sett varmen ned til lav og la den småputre i 8-12 min eller til alt vannet er trekt inn i risen.
6. Ta risen av varmen, men la den stå å dampe under lokk i 10 min.
7. Vend forskiktig inn sushieddiken med en slikkepott og hell risen ut på ett brett og la den bli romtemperert. Sett den så i kjøleskapet og la den bli bittelitt nedkjølt.
8. Samtidig gjør du klart resten av fyllet: Del opp laksen og agurken i strimler og staver slik at de er like lange som Noriarkene. Del også opp mangoen og avokadoen i skiver.
9. Dekk til bambusmatten med plastfolie. Legg et noriark oppå, fukt hendene med litt kaldt vann og legg på et tynt lag med ris.
10. Ca. 5 cm fra enden nermest deg selv legger du på en stripe hver av fyllet.
11. Bruk bambusmatten til å rulle sushien til en stram og kompakt maki.
12. Del opp til passende biter med en skarp kniv og server med en blanding av majones og sriracha.
13. Topp med soyasaus og wasabi!
Se video ↓