2025 © Alle rettigheter forbeholdt August & Martin
1 Porsjoner
1. Sett stekeovnen på 250 grader med grillfunksjonen.
2. Bland sammen melet, yoghurten, saltet og bakepulveret i en bakebolle til det er myk deig.
3. Trykk ut deigen til en halv cm tykk pizzabunn, men la den være litt tykkere i skorpen. Trykk forsiktig og dytt den utover, men ikke strekk den for mye da den er litt skjør.
4. Varm opp en stekepanne til medium høy varme og ha i litt olje.
5. Stek deigen på undersiden til den har blitt gyllen og crispy og legg den over på et stekebrett med alluminiumsfolie. (Ikke bruk bakepapir. Det kan ta fyr).
6. Bland sammen ketshupen, tomatpurèen og pepperet i en skål, og smør det på pizzadeigen.
7. Topp med osten, pepperonien, ananasen og oreganoen.
8. Stek øverst i den glodheite ovnen til osten bobler og er gyllen. NB! Følg nøye med, her går det raskt fra gyllen til brent!
Tips: Grunnen til at vi steker den i to omganger er fordi vanlige stekeovnen som kun går til 250 grader ikke er varme nok til å få en skikkelig sprø bunn. Pizzastein eller stål funker delvis, men ikke i nærheten av denne metoden.
Se video ↓