2025 © Alle rettigheter forbeholdt August & Martin
4 Porsjoner
1. I en bakebolle rører du sammen melet, vannet, gjæren og saltet til en klissete deig, elt så i ca. 10 min i en kjøkken maskin eller 15 min for hånd. Den skal bli elastisk og glatt.
2. Smør bakebollen og deigen med litt olje og sett til heving i én time, eller til dobbel størrelse.
3. I mellomtiden lager du pesto. Bland sammen ingrediensene i en liten kjøkkenmaskin og kjør det til en glatt, grønn og myk pesto. Så enkelt er det!
4. I en stekepanne steker du jalapenoen som du har skivet, sammen med nduja, honningen
5. Når deigen har hevet ferdig deler du den i fire like store emner og triller de til baller. Dekk de til og la de heve i ca. 20 min til.
6. Trykk ut pizzadeigene på kjøkkenbenken med litt mel. Ha på godt med olivenolje, brett pizzaen til en halvmåne og topp med enda mer olivenolje.
7. Stek den ene siden av pizzaen på høy varme i en tørr stekepanne til den blir sprø og gyllen i bunnen og avsliutt den i stekeovnen under grillelemtet til toppen er gyllen.
8. Topp med påleggene mens den enda er varm og nyt en helt herlig lunsj!
Tips: Grunnen til at vi steker deigen på denne måten er fordi vi trenger intens høy varme. Har du ikke en pizzaovn fungerer denne måten godt.
Se video ↓