2025 © Alle rettigheter forbeholdt August & Martin
12 Porsjoner
1. Bland sammen alt det tørre til deigen i en kjøkkenmaskin med eltekrok.
2. Tilsett melken og egget, bland det godt sammen og la maskinen gå i 5 min på medium fart.
3. Så tilsetter du romtemperert smør i terninger og lar maskinen gå på litt høyere fart i 10 min. Blir deigen for klissete tilsetter du bare litt mel.
4. La deigen heve i bollen under et fuktig kjøkkenhåndkle i ca. en time eller til den har doblet seg i størrelse.
5. Samtidig lager du mandelfyllet. Ha mandlene i en foodprosessor til de er finmalte.
6. Tilsett sukkeret, eggehviten og kanelen, og bland det godt sammen til seig masse.
7. Når deigen er ferdig hevet har du den over på en melet benk og kjevler den ut til et stort rektangel.
8. Bre over et lag med mandelmasse og rosiner, og rull den stramt sammen.
9. Ha pølsa over på et stekebrett med bakepapir og form den som en halvmåne med endene pekende innover.
10. Klipp i deigen nesten helt igjennom til skiver på ca. 3 cm og dra skivene litt ut slik at mønstret inne i kringa synes.
11. Stek midt i ovnen på 180 grader i 25 min, eller til kringla er gyllen.
12. Avkjøl kringla på en rist og topp med melisglassur. Dette er kun melis og eggehvite som blandes sammen og drysses over.
13. kos dere!
Se video ↓