2025 © Alle rettigheter forbeholdt August & Martin
16 Porsjoner
1. Du begynner med å finmale mandlene i en foodprosessor. Tilsett melisen og kjør til det ser ut som hvit sand.
2. Pisk de romtempererte eggehvittene til helt stiv og vend den stive hvitten forsiktig inn med mandlene.
3. Sett stekeovnen på 180 grader med over- og undervarme.
4. Fordel mandelbunnrøra i to springformer og stek i ca. 30 min.
5. La bunnene romtemperere seg.
6. Ha sukkeret, eggeplommene, frøene fra vanilestengene og 2 dl kremfløte i en kjele og varm opp til det tykner under omrøring. Sil blandingen over i en skål og la den avkjøle seg til romtemperatur.
7. Pisk inn det romtempererte smøret litt av gangen helt til du har pisket inn alt smøret.
9. Ta den ene romtemperte bunnen, smør på halvparten av smørkremen, dryss over to pk finhakket daim, legg på den andre bunnen, smør på resten av smørkremen og sett kaka i kjøleskapet i 2 timer.
10. Glassuren lager du enkelt ved å smelte melkesjokoladen og resten av fløten i et vannbad og tilsett 2 pk finhakket daim.
11. Hell glassuren over den kalde kaka og topp med resten av daimen som du har knust i store biter.
Se video ↓