Focaccia i langpanne

Focaccia i langpanne

En focaccia som er litt tynnere enn vanlig og som gjør den til det perfekte sandwichbrødet. Fyll den med all slags godsaker og gjør alle i lunsjen misunnelige - nam!


 2 timer og 10 minutter

 8 Porsjoner

 

Brødbakst


Ingredienser:

  • - 5 dl varmt vann
  • - 600 g hvetemel
  • - 1 pose tørrgjær (12 g)
  • - 15 g salt
  • - Flaksalt til topping
  • - Ekstra virgin olivenolje
  • Fremgangsmåte:

    1. I en bolle (eller kjøkkenmaskin) har du først i vannet, så melet, gjæren og saltet. Elt til en klissete deig i 5-10 min.

    2. Dekk bollen med plast og la den heve i en liten time eller til deigen har doblet størrelse.

    3. Ha bakepapir i en langpanne og hell ut deigen. Ha olje på hendene og trykk deigen ut til kantene. Dekk til deigen og la den heve i 30 min.

    4. Strø over flaksalt og godt med olivenolje før du prikker hull i deigen med fingrene.

    5. Stek midt i ovnen på 190 grader med varmluft i 40 min.

    Vel bekomme!

    Se video ↓

    2025 © Alle rettigheter forbeholdt August & Martin