Det er få ting som slår nystekt, hjemmelaget bakst og på under en halvtime kan du servere disse rykende ferske havresconesene til frokost, lunsj eller kvelds. Også er de perfekte til 17. mai-frokosten 🇳🇴🎉
30 min
8 Porsjoner
Brødbakst
Ingredienser:
- 340 g hvetemel
- 100 g havremel
- 1 ss bakepulver
- 1 ts salt
- 2 ss sukker
- 3 dl helmelk
- Litt melk og havregryn til pensling og strø
Fremgangsmåte:
Sett stekeovnen på 200 grader med over- og undervarme.
Rør sammen hvetemel, havremel, bakepulver, salt og sukker.
Ha i melka og bland til du har en klissete deig.
Legg deigen på et stekebrett med bakepapir og trykk ut til et rektangel (25x15) eller en runding (20).
Ha litt kaldt vann på hendene så ikke deigen klistrer seg. Pensle med melk og strø over havregryn.
Del i åtte like deler, men ikke kutt helt gjennom deigen.
Stek midt i ovnen i 20 min.
La sconesen avkjøle seg litt før du hugger innpå!
Tips! Lag eget havremel ved å ha havregryn i en blender eller stavmikser - det er mye billigere enn å kjøpe havremel!