2025 © Alle rettigheter forbeholdt August & Martin
6 Porsjoner
1. Legg de oppdelte oksehalene i en stor gryte, dekk med vann, kok opp og la det koke i 5 min.
2. Sil av vannet i vasken og skyll de lettkokte halene i kaldt vann fra springen slik at de blir rene. Denne prosessen med koking og skylling gir en glassklar kraft.
3. Ha halene tilbake i gryten og tilsett kanelstengene, anisstjernene, korianderfrøene, kardemommefrøene, nellikspikerene, ingefæren, grovhakket løk og en hvitløken i hele båter skrelt.
4. Dekk det hele med vann igjen, kok opp og la det stå rett under kokepunktet i 3-5 timer. Vannet skal ikke boble, men ha en lett bevegelse.
5. Når kjøttet faller av beinet er kraften ferdig.
6. Sil av kraften i en ny kjele og ha det kokte kjøttet i en bolle og riv det opp i småbiter.
7. I den nykokte kraften tilsetter du fiskesausen, sukkeret og salt (smak deg frem med saltet. Det kan være du trenger mer eller mindre) og kraften er klar til servering.
8. Nå skal du gjøre klart tilbehøret.
9. Begynn med å legge risnudlene i kokende vann som anvist på pakken og skjær opp indrefileten i syltynne skiver.
10. Finn frem suppeskåler og fyll på med litt kokte risnudler, vårløk i skiver, bønnespirer, en liten bukett koriander, thai basilikum og noen skiver rå indrefilet.
11. Hell glovarm kraft rett på indrefileten i suppeskålen slik at kjøttet blir kokt.
12. Ha små skåler med sriracha og hoisin saus til ved siden av til topping, skvis over litt lime, og smatt, snufs og slurp deg gjennom din nye favorittsuppe!
Tips: Hvis du ikke har lyst til å servere indrefileten slik vi beskriver det, kan du bare gi det et lynraskt lite bad i suppekjelen før du serverer. Da blir kjøttet helt gjennomkokt.
Se video ↓